Belföld

Hadházy Ákos: A művesekezelések rendszere is az összeomlás szélén van

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 9:23

Számos művesekezelésre szoruló beteget kell más kórházba átirányítani Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint.

A Szent Margit Kórház dialízis központja létszámhiány miatt csak csökkentett kapacitással tud működni, ezért az eddig ott kezelt számos művesekezelésre szoruló beteget irányítottak át a Péterfy Kórházba – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője.

Így viszont a Péterfy Kórház dialízis központjai lettek túlzsúfoltak, ráadásul több információt kaptam arról, hogy ott is létszámhiánnyal küzdenek

– fogalmazott Hadházy Ákos.

 

A Hadházy által közzétett dokumentumok szerint egy művese kezelésre szoruló beteg a Péterfyben leszűkült kapacitás miatt az eddigi 5 órás kezelés helyett 4 órás kezelést kapott, és a kezelés eredményét mutató ún. Kt/V érték 1.24-ről 0,9-re csökkent.

„Ez a mellékelt szakcikk szerint sem ideális helyzet, bár nem feltétlenül jelenti a halálozás esélyének megnövekedését. A beteg azt a hivatalos tájékoztatást kapta az OKFŐ-nek írt panaszára, hogy »a kezelési hatékonyság több dialízis paraméter beállításán alapul, így nem a kezelési idő növelése az egyetlen lehetőség, a dialízis hatékonyságának növelésére, ha azt a beteg egészségi állapota indokolja.« Ez szerencsére igaz is lehet” – írja a politikus.

Majd oda lyukad ki:

Az azonban már egyáltalán nem megnyugtató, hogy fentiek szerint már a művese kezelések rendszere is az összeomlás szélén van. De legalább a foci sikereknek örülhetünk. Ja, nem.


Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#dialízis#művese#kezelés#péterfy sándor utcai kórház#szent margit kórház

Címlapról ajánljuk