Belföld

Magyar Péter bejelentette: EP-s fizetése felét minden hónapban jótékony célra ajánlja fel

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 20:03

Magyar Péter legkésőbb fél után újra megszavaztatja, hogy megérte-e felvenni az európai parlamenti mandátumát vagy vissza kell jönnie.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke élőben jelentkezett be Facebook-oldalán azután, hogy kedden kiderült: európai parlamenti képviselő lesz a Néppárt frakciójában annak ellenére, hogy a kampányban többször is kijelentette, nem megy Brüsszelbe:


Magyar Péter a bejelentkezésben elmondta, a Néppárt frakcióülésén 97 százalékos támogatást kapott az, hogy a Tisza Párt hét szereplője tagjuk legyen.

Bejelentette: 

felveszi az európai parlamenti mandátumot.

Arról is beszélt: megérti a kritikákat, amiket amiatt kap, hogy korábban azt ígérte, hogy nem megy Brüsszelbe, most pedig mégis így döntött. Szerinte most más a helyzet. Döntése nem öt évre szól, szeretné látni, hogy kinti munkája pontosan mit jelent, illetve mit jelent itthon a pártépítés.

Olyan jelzéseket kaptak, hogy a Fideszben kiadták, hogy a hétfőn indított szavazáson – ami arról szólt, hogy felvegye-e mandátumát – nemmel kell szavazni. 

Magam is tudom, hogy mik a limitjeim

– fogalmazott Magyar Pétert, aki azt mondta, hogy ha kinti munkája veszélyezteti a pártépítést, változtat.

Fél után legkésőbb újra megszavaztatja, hogy megérte-e ez vagy vissza kell jönnie. Szerinte ez nem a pénzről szól, fizetése felét minden hónapban jótékony célra ajánlja fel, minden hónapban más alapítványnak adja. Egy EP-képviselő alapfizetése 8000 euró. Felhívta a többi párt listavezetőjét is erre, név szerint említette Deutsch Tamást is. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#magyar péter#tisza párt#európai parlament#európai unió#ep-választás#választás

Címlapról ajánljuk