Belföld

Ingatlannal és autópályaépítéssel foglalkozó céget alapított Schadl György

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 13:37

Március óta elhagyhatja a házi őrizetet. 

Új, ingatlanforgalmazással foglalkozó céget alapított Schadl György, a végrehajtók korrupcióval vádolt volt elnöke –  írja a 24.hu a közhiteles cégadatbázisa alapján.

Mint írják, a Gold Carpet Ingatlanforgalmazó Kft. kizárólagos tulajdonosa Schadl, a cég ügyvezetője pedig a szintén vádlott édesapja. A társaság főtevékenysége mellett húsz egyéb tevékenységi kört is felvett, köztük az „út, autópálya építését” is. 

Mint arról beszámoltunk, Schadl György, a Magyar Bírói Végrehajtói Kar korrupciós botrányba keveredett volt elnöke márciusban elhagyhatta a házi őrizetet, még a luxusautóját is használhatja.  A Fővárosi Törvényszék engedélyezte számára, hogy hétfőn és szerdán elhagyhassa lakhelyét. A Blikk le is fotózta Schadl Györgyöt, amint a luxusautójával elhajt otthonról.

Mint írtuk, Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes az ügyészek gyanúja szerint összesen 83 millió forintnyi kenőpénzt vett át, hogy végrehajtói pályázatokat befolyásoljon. A vesztegető pedig a gyanú szerint a bírósági végrehajtói kar vezetője, Schadl György volt.

Schadl ügyével korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#schadl-völner korrupciós botrány#völner pál#korrupciós ügy#korrupciós botrány#korrupció

Címlapról ajánljuk