Belföld

Schadl György elhagyhatja a házi őrizetet, még a luxusautóját is használhatja

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 5:26

Az is kiderült, hogy hova járkál a korrupciós botrányba keveredett Schadl.

Schadl György, a Magyar Bírói Végrehajtói Kar korrupciós botrányba keveredett volt elnöke igyekszik maximálisan kihasználni a bíróság által engedélyezett eltávozási időt, írja a Blikk. A Fővárosi Törvényszék engedélyezte számára, hogy hétfőn és szerdán elhagyhassa lakhelyét. A bulvárlap le is fotózta Schadl Györgyöt, amint a luxusautójával elhajt otthonról.

Megjegyzik, hogy Schadl bűnügyi felügyelet alatt áll és ennek megfelelően jeladóval ellátva. A lap megkérdezte Schadl ügyvédjét, hogy merre járt a védence, választ is kaptak. 

Schadl György az ügyvédje szerint bírósági iratokat tanulmányozni ment, emellett közölte a védő azt is, hogy az elmúlt időszakban többször látogatta meg az ügyvédi irodáját is, de ezt minden esetben a meghatározott időkereteken belül tette.

Úgy látszik, Schadl használhatja a zár alá vett autóit, de például nem adhatja el azokat. A gépkocsik értéke több száz millió forintra rúghat a lap szerint. A Blikk megjegyzi, hogy Schadl felesége, szintén vádlott az ügyben, egy hasonló luxusautóval közlekedik, azonban rá nem vonatkoznak hasonló korlátozások.

Schadl ügyével korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#korrupció#házi őrizet#luxusautó

Címlapról ajánljuk