Belföld

Vitézy Dávid is a Kúriához fordul a főpolgármester-választás miatt

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 17:46

Vitézy Dávid szerint túl vékonyan húzták ki a visszalépett jelölt, Szentkirályi Alexandra nevét a szavazólapokról Újpesten és Erzsébetvárosban.

Vitézy Dávid is megtámadja a főpolgármester-választás eredményét és a Kúriához fordul – derült ki a politikus hétfői bejegyzéséből. Vitézy szerint a IV. és a VII. kerületben visszaélések történtek. Azt írta, „a szavazólapokon történt szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel”. Mint emlékezetes, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje visszalépett a választás előtt nem sokkal és az ő nevét húzták ki a szavazólapokon.

Arra is reagált, hogy Karácsony Gergely a Kúriához fordult, hogy a főpolgármester-választás eredményét semmisítsék meg és a szavazásokat ismételjék meg. Vitézy szerint ha ennek az indítványnak nem adnak helyt, akkor Karácsony még elérheti, hogy új választás legyen, mégpedig akkor, ha lemond.


A posztjában azt is hozzátette, bízik benne, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával „pontot tehetnek a június 9-i főpolgármester-választás eredményére, ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal”.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#vitézy dávid#karácsony gergely#kúria#főpolgármester-választás#választás#jogorvoslat

Címlapról ajánljuk