Belföld

Az újpesti Fidesz a választók tudatos megtévesztését emlegeti

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 20:03

A vékonyhegyű tollak miatt az újpesti Fidesz még mindig tudatos megtévesztést, választási csalást emleget az újraszámlálás kapcsán.

Egy nappal azután, hogy az érvénytelen szavazatokat újraszámolták, majd a NVB megállapította Karácsony Gergely főpolgármester győzelmét, az újpesti Fidesz még mindig választási csalást kiált – szúrta ki a 444.hu.

Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt. Amit lehet joggal való visszaélésnek, de lehetne akár választási csalásnak is nevezni

– írta ki szombat délután a Facebook-oldalára Nagy István volt alpolgármester.

Szerinte aznap, mikor Szentkirályi Alexandra bejelentette visszalépését, a helyi választási iroda 192 darab vékonyhegyű (0,38, 0,5 és 0,7 mm vonalvastagsággal író) golyóstollat vásárolt az Újpesti Polgármesteri Hivatal közelében található Papír-Írószer boltból, erről pedig számlát is mellékelt.

Azt ugye senki nem hiszi el, hogy az a munkavállaló, akit elküldtek a golyóstollakért, magától választotta ki a választékból a vékonyan fogó tollakat

– vádolta meg Déri Tibort, Trippon Norbertet és Bedő Katát, vagyis a városvezetést.

Szerinte miután Szentkirályi nevét „hajszálvékony vonallal” húzták át a szavazólapon, egyes szavazóknak nem tűnhetett fel, hogy „az alig látható, akár nyomdahibának is tűnő vonal” azt jelenti, hogy rá nem lehet szavazni. A 444 azt írja, Nagy István posztját az újpesti fideszes polgármester-jelölt, Wintermantel Zsolt is megosztotta, mégpedig ezzel a szöveggel: „Átlátszó és aljas, ahogy az újpesti vékony tollas kihúzás történt. Akik erről döntöttek, életük végéig Újpest szégyenei lesznek!”

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken újraszámolta az érvénytelen szavazatokat, a végeredmény szerint a jelenlegi főpolgármester mindössze 41 szavazattal, de megelőzte kihívóját. Vitézy Dávid gratulált a győztesnek, és az RTL Híradónak azt mondta: hétfőig dönt arról, fellebbez-e az eredmény ellen.


Nyitókép: Facebook / István Nagy

#Belföld#fidesz#választás#újraszámlálás#főpolgármester-választás#nagy istván#wintermantel zsolt#újpest#választási csalás

Címlapról ajánljuk