Belföld

Vitézy: az eredmény végül gyakorlatilag döntetlen lett

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 20:42

Vitézy gratulált Karácsony Gergelynek, de szerinte akár még az is indokolt lenne, hogy a még nem újraszámolt érvényes szavazatokat újból megszámlálják.

„Az újraszámlálás eredményéhez gratulálok Karácsony Gergely főpolgármesternek. Az eredmény végül gyakorlatilag döntetlen lett, a különbség 0,005%, 41 szavazat teljes Budapesten. De ahogy hét eleje óta mondom, egy szavazat előny is döntő, és így az újraszámlálás után végül a 41 szavazatnyi előny a hivatalban lévő főpolgármesternél van” – írta Vitézy Dávid a Facebookon.


Vitézy úgy véli az újraszámlálás alapos és indokolt volt, ezt a mai eredmények igazolják. „Sok száz, összesen több érvényes szavazat keveredett az érvénytelenek közé, mint amennyi az első és második helyezett közötti különbség volt. Ez egy igencsak súlyos szavazatszámlálási problémát mutat”. Azt is hozzátette, ez akár a még nem újraszámolt érvényes szavazatok újbóli megszámlálását is indokolhatja, hisz a különbség immár csak 41 szavazat.

Ha Karácsony Gergely tegnap bejelentett fellebbezése ellenére sem lesz új választás és végül a tegnap megtett ígérete ellenére végül a lemondásával sem állítja elő ezt a választási helyzetet októberben, akkor a Fővárosi Közgyűlésben a programom mentén Budapest fejlesztése érdekében maximális konstruktivitással fogom az együttműködés lehetőségét keresni mindenkivel, aki partner lesz ebben – írta Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#vitézy dávid#karácsony gergely#választás#újraszámlálás#főpolgármester-választás#nvb

Címlapról ajánljuk