Belföld

Úgy tudni, hogy Karácsony Gergely maradt a főpolgármester, de hivatalos információ csak öt óra után lesz

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 15:30

50 körüli voksra olvadt a különbség a két jelölt között, de megmaradt Karácsony Gergely előnye.

Információink szerint mintegy 500 érvényes szavazatot találtak pénteken a vasárnap érvénytelennek nyilvánított voksok között, de Vitézy Dávid nem tudott fordítani, így az újraszámolás után is az az eredmény született, hogy Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást. Hasonlóan értesült az Index és a 24.hu is.

Pontos számokat egyelőre nem lehet tudni, az eredményt a Nemzeti Választási Bizottság 17 órakor kezdődő tájékoztatóján teszik közzé, de úgy tudjuk, a vasárnap összeszámolt 324 voksnyi különbség 50 körülire olvadt a két jelölt között, az eredmény azonban nem fordult meg.    

A Nemzeti Választási Bizottság szerdán 12-4 arányban úgy döntött, hogy helyt ad Vitézy Dávid beadványának és újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait. A procedúra pénteken reggel 9 órától kezdődött a Nemzeti Választási Iroda épületében. 

Karácsony Gergely csütörtök délután egyébként közölte, hogy a rengeteg szabálytalanság miatt az újraszámlálás eredményétől függetlenül a választás megismétlését kéri.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#karácsony gergely#vitézy dávid#főpolgármester#választás#önkormányzati választás#eredmény#újraszámlálás

Címlapról ajánljuk