Belföld

Az édesanya minden nap azon a zebrán kel át, ahol elgázolták a lányát és a férjét

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 7:00

A balesetet a vád szerint okozó sofőr, B. Milán állítólag a jelzőlámpánál megállva a telefonját nézte, így nem vette észre az átkelő gyalogosokat.

Floszmann Zita kispesti édesanya tragédiája 2022. szeptember 21-én történt, amikor egy teherautó halálra gázolta élete szerelmét, Józsefet, és hétéves kislányukat, Rékát a zebrán.

A balesetet a vád szerint okozó sofőr, B. Milán, a jelzőlámpánál megállva állítólag a telefonját nézte, így nem vette észre az átkelő gyalogosokat, és hirtelen a gázra lépve üthette el őket. Az ügyészség három és fél év fogházbüntetést és öt év vezetéstől eltiltást kért, de a sofőr nem ismerte el bűnösségét.

Zita, aki azóta egyedül él, elmondta, hogy a tragédia helyszíne az otthona közelében van, ami folyamatosan újra megnyitja a sebeket, írja a Blikk.

A teherautó sofőrjének bocsánatkérését nem tartotta őszintének. A baleset idején Réka két hete kezdte az első osztályt. Az édesanya számára a történtek feldolgozhatatlanok, és a gázoló megbüntetése sem hozna számára elégtételt.

A tárgyalással az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: RTL

#Belföld#gázolás#zebra#apa#kislány#tárgyalás

Címlapról ajánljuk