Belföld

Vitézy: Karácsony szerint addig kell új választásokat kiírni, amíg nem ő nyer

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 17:11

A főpolgármester-jelölt szerint a választás vasárnap megtörtént, abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte.

Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri

– közölte Vitézy Dávid, aki 324 szavazattal maradt alul ellenfelével szemben a főpolgármester-választáson, de beadványa nyomán pénteken újraszámolják az érvénytelennek nyilvánított szavazatokat.

Karácsony a csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „zúdulnak” az újraszámolás tisztaságát illetően kételyeket felvető információk, nem lát garanciát arra, hogy a folyamat során ne manipulálják az eredményeket, ezért a főpolgármester-választás megismétlését kéri, akkor is, ha az újraszámolás eredménye neki kedvez.

Ehhez képest Vitézy úgy látja, hogy Karácsony számára „csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes”. Az LMP jelöltje, akinek javára a fideszes Szentkirályi Alexandra az utolsó pillanatban visszalépett, azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy 

a választás vasárnap megtörtént, végre abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte.


Vitézy Dávid szerint ezt a választást Karácsony Gergely és a főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége. Közölte: az újraszámolás célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat. Úgy látja, hogy ellenfele „politikai vádaskodássá, üvöltözéssé silányítja az elmúlt évtizedek legkritikusabb választási jogorvoslati folyamatát, bizonyítékok nélkül vádol bűncselekménnyel köztisztviselőket”.


Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#önkormányzati választás#választás#főpolgármester#vitézy dávid#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk