Belföld

Simonka az utódjáról: nagyobb pusztítást végzett a dél-békési Fideszben, mint a pestis

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 15:02

Káosz, tatárjárás és pestis – ezekkel a szavakkal jellemezte Simonka György a fideszes utódjának a munkáját.

Soha nem tapasztalt káosz uralkodik a térségben – mondta Simonka György, Pusztaottlaka leendő polgármestere a 24.hu-nak. Az egykori fideszes országgyűlési képviselő – aki ellen jelenleg is büntetőeljárás zajlik költségvetési csalás gyanújával – nincs jó véleménnyel utódjáról, a fideszes Erdős Norbert parlamenti képviselőről. Simonka azt mondta, Erdős Norbert nagyobb pusztítást végzett a dél-békési Fideszben, mint a pestis. Azt is hozzátette, a térségben történelmi vereséget szenvedett a kormánypárt.

A pestises hasonlat után a tatárjáráshoz hasonlította Erdős tevékenységét, Simonka szerint nehéz lesz Dél-Békést ezután felzárkóztatni. Utána hozzátette a lapnak, hogy az Erdős Norbert által kijelölt városvezetők mindegyike elbukott a június 9-i választáson. Azt a 24.hu ugyanakkor megjegyezte, hogy a huszonkét fideszes vagy kormánypárt által támogatott jelölt közül tizenkettőt megválasztottak polgármesternek.

Simonka György 2006 és 2014 között volt már a falu polgármestere. Ellene és 32 társa ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárás 2020 elején, a vád szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okozhattak, viszont az azóta eltelt négy évben a legfontosabb tanúkat még nem hallgatta meg a bíróság.

Decemberben az RTL Híradó is bemutatta, hogy a Simonka-per kezdete óta több mint 325 millió forint állami és uniós támogatást kapott az ügy elsőrendű vádlottja. Milliós támogatásokat kapott Simonka György és több vádlott-társa is, akik az ügyészség szerint 1,4 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést. Simonka esetében például 850 milliós vagyonelkobzást kért az ügyészség:


Nyitókép: RTL

#Belföld#simonka györgy#fidesz#Pusztaottlaka#Erdős Norbert#békés megye

Címlapról ajánljuk