Belföld

Rendőrképzőbe kell menniük a leendő kórházigazgatóknak

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 7:28

Tavaly decemberben 24 kórház főigazgatóját menesztette a belügyminiszter. A Népszava úgy tudja, a helyükre került főigazgatóknak bentlakásos kiképzésen kell részt venniük.

A Belügyminisztérium bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik a tavaly év végén váratlanul és extra gyorsasággal felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek – értesült a Népszava.

A lap úgy tudja, az érintetteknek jövő hétfőn kell „bevonulniuk” a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára. Itt képzik például az utcai rendőrjárőröket, a halászati és a mezőőröket, valamint a hivatásos vadászokat. A belügy a lap kérdésére közölte,

egy „személyes jelenlétet igénylő továbbképzés” indul.

A Népszava információi szerint a 30 napos bentlakásos kiképzésre kevesebb mint egy tucatnyi jelöltet „iskoláznak be” Remeteszőlősre. A képzés után várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak.

Tavaly december közepén összesen 24 kórházigazgatót mentett fel egyetlen tollvonással Pintér Sándor belügyminiszter. A minisztérium közleményében annyit írt, hogy többüket azért, mert betöltötték a 65 éves kort. Híradónknak akkor több igazgató is megerősítette, hogy felmentették őket, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke pedig azt mondta: előzetesen sem a kamarát, sem az orvosokat nem értesítették a döntésről.


Nyitókép: Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a Világ Igaza kitüntetés és Bátorságért érdemjel ünnepélyes átadásán a Belügyminisztériumban 2024. május 28-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#egészségügy#kórházigazgató#remeteszőlős#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk