Belföld

Dézsi Csaba újraszámoltatja a szavazatokat

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 10:18

Győr fideszes polgármestere gratulált Pintér Bencének, Borkai Zsoltot pedig az MSZP trójai falovának nevezte. 

Gratulált Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármester Pintér Bencének a vasárnap önkormányzati választáson elért győzelméhez, de hozzátette, újra fogják számoltatni a szavazatokat. Dézsi a Kisalföldnek adott interjújában kijelentette, Pintér „úgy tűnik, megnyerte a polgármesteri választást”, hozzátéve, hogy „kilencszáz szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak”, és „meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében.”

Dézsi Csaba András közölte, hogy szerinte Pintér „még nem alkalmas polgármesternek, sokat kell tanulni és el kell kezdenie megtanulnia a város ügyeinek intézését”, de jelezte, hogy „mi ebben semmiképpen nem fogjuk akadályozni”.

Borkai Zsolttal kapcsolatban kijelentette, hogy „már látjuk, hogy csak rombolni szeretett volna, mint trójai falovat az MSZP betolta a palettára, és el is végezte a dolgát” azzal, hogy „elvette a szavazatok egyharmadát”.

Pintér Bence a győzelme után azt mondta, hogy nem akar harcot a testület fideszes többségével, és a tiszta átadás-átvétel érdekében üzent az önkormányzat dolgozóinak. A volt fideszes Borkai Zsolt is ott lesz a képviselő-testületben, egyben gratulált a fideszes polgármester Dézsi András ellenzéki legyőzőjének.

Harmadik helyen végzett Borkai Zsolt a győri polgármesterválasztáson, sajtótájékoztatóján azt mondta, egy jó időutazás volt ez neki.

A Fidesz elvesztette Győrt, az ellenzék meg Miskolcot

Négy megyei jogú várost elnyertek az ellenzéktől, hármat elveszítettek a kormánypártok. Ősztől tehát darabszámra nagyjából ugyanaz lesz a helyzet, mint a mostani ciklusban, azaz a nagyvárosok többségének fideszes polgármestere lesz. Az egyik oldalon Győr, a másikon Miskolc fájhat a legjobban. Debrecenben és Hódmezővásárhelyen pedig minden marad a régiben.


Nyitókép: Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester beszél a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón a győri városházán 2024. február 26-án. A Fidesz Dézsi Csaba Andrást indítja az önkormányzati választáson. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

#Belföld#győr#polgármester#választás#önkormányzati választás#pintér bence#dézsi csaba andrás#borkai zsolt

Címlapról ajánljuk