Belföld

Pintér Bence: én biztosan nem fogok nekiállni háborúzni

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 19:24

A Győrben győztes Pintér Bence a tiszta átadás-átvétel érdekében üzent az önkormányzat dolgozóinak. A testület fideszes többségével nem akar harcot.

Ez az eredmény azt is megmutatja, hogy miközben a Fidesz végtelen mennyiségű pénzből kampányolt, mi egy sokkal kisebb kampányköltségvetésből el tudtuk érni ugyanazt az eredményt, mint Dézsi Csaba András – mondta a 24.hu-nak a Győrben győztes polgármester-jelölt Pintér Bence.

Győrben az LMP-Momentum támogatású Pintér Bence mindössze 439 szavazattal legyőzte vasárnap a fideszes Dézsi Andrást, Borkai Zsolt pedig harmadik lett a győri polgármesterválasztáson. Az egyéni kerületekben a Fidesz jelöltjei győztek, így velük kell majd a közgyűlésben együtt dolgozni.

Én biztosan nem fogok nekiállni háborúzni, és nekik sem kell ezt tenniük 

– mondta.

A terveiről azt mondta, „a tízpontos programom első pontja az átláthatóság megteremtése a városházán, ez szerintem alapvető fontosságú lenne az országban mindenhol. Megnézzük, hogy mi történt a városházán az elmúlt öt évben, és átláthatóan fogunk működni a továbbiakban ott és a városi cégeknél is”.

Az átadás-átvételről azt mondta, hogy ez tiszta legyen, meg fogja bízni Pollreisz Balázst, aki jelenleg is önkormányzati képviselő, hogy a folyamatot felügyelje és vigye végig. „Szeretném azt üzenni a városházi dolgozóknak, hogy ne három hónapra készüljenek, hanem öt évre, hosszú ideig fogunk együtt dolgozni, és tisztának kell lenni az átadás-átvételnek” – tette hozzá.

Nyitókép: Facebook/Pintér Bence

#Belföld#választás#győr#pintér bence#dézsi csaba andrás#polgármester#fidesz

Címlapról ajánljuk