Belföld

Orbán: 14-15 százalékot verni a másodikra tisztességes eredmény

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 21:32

Orbán Viktor szerint a magas részvétel a vasárnapi választáson azt jelenti, hogy a magyar demokrácia él és virul.

Ha vasárnap országgyűlési választást tartottak volna, újra kétharmad lenne – mondta Orbán Viktor az M1-nek adott interjújában hétfő este.

Mint mondta, 14-15 százalékot ráverni a másodikra egy tisztességes eredmény. Úgy véli, utcahossznyi előnnyel nyerte a kormánypárt az EP-választást. Egy parlamenti választáson a Fidesz vasárnapi teljesítménye magabiztos kormányzati fölényt eredményezne, körülbelül olyat, mint amilyen most is van.

Nincs egyetlen párt se, amelyik ne cserélne velünk

– jegyezte meg.

A részvételi arányról azt mondta, hogy a magyar demokrácia él és virul, az 57 százalékos részvétel szép teljesítmény a választópolgároktól, köszönet érte.

Nyert már a Fidesz 50 százalék feletti eredménnyel az EP-választáson, de a magas részvétel miatt a mostani 44,6 százalékos győzelem, a több mint 2 millió szavazat azt jelenti, hogy EP-választáson még soha ennyien nem szavaztak ránk – mondta.

Ez a választás bonyolultabb volt a szokásosnál, hiszen volt egy EP és egy önkormányzati. Ráadásul két ellenzéket kellett legyőzni, a régit és az újat, a Tisza Párt feltűnése pedig megbonyolította a Fidesz életét – tette hozzá.

Beszélt az elkövetkező napokról, hetekről is. Úgy véli, most a gazdasági növekedés beindítására kell figyelni és az inflációt kell kordában tartani. Persze a háború és béke kérdését sem szabad figyelmen kívül hagyni Orbán szerint.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Belföld#választás#orbán viktor#interjú#tisza párt#eredmény#európai parlamenti választás#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk