Belföld

Cser-Palkovics szerint érdemes megsüvegelni Magyar Péter eredményét

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 11:03

Élő interjút adott a Partizán hétfő reggeli műsorának Cser-Palkovics András, Székesfehérvár újraválasztott polgármestere.

Gulyás Márton kérdésére, igazak-e a hírek, hogy a Fidesz csúcsra járatta a mozgósítást a vasárnapi választás előtt, azt válaszolta Cser-Palkovics: „Ugye tegnap azt is elmondta elnök úr, hogy ez nagyon nagy rekord, de két év múlva meg kell dönteni.

Az elmúlt hetek-napok mozgósítása után nehezen látom ezt fokozhatónak. Itt tényleg mindenki mindent beletett ebbe a kampányba. (…) Meg tudom neked erősíteni, hogy amit meg tudtunk tenni, mozgósítás címszó alatt, azt megtettük az elmúlt napokban.


A műsorvezető azt a kérdést is a politikusnak szegezte, hogy szerinte ki ma Magyar Péter a Fidesznek.

„A tegnapi eredmények alapján azt gondolom, hogy ő leváltotta az ellenzéket, és meglátjuk, hogy ezzel hogy fog sáfárkodni a következő időszakban. Azt látni kell, hogy a mai pártok szervezeti szempontból mások, mint a tíz-húsz évvel ezelőttiek, de azért az nagyon fontos, hogy legyenek szervezetek. A legkisebb településektől a fővárosig. Szerintem itt egy óriási kérdés, hogy mi fog majd történni a mostani támogatottsággal, amit el tudtak érni,

és amit szerintem érdemes megsüvegelni, és azt mondani, hogy ez egy komoly eredmény.


Mondjuk itt, Fehérváron megjelenik-e egy új párt, a Tisza vonatkozásában. Nyilván láttunk aktivistákat, láttunk embereket a főtéren, de nem látunk úgy egy pártot, mint egy-két másik ellenzéki pártnál, ahol szerintem pont az a tegnapi eredmény egyik alapvető oka, hogy ezek a szervezetek (…) egyre észrevehetetlenebbek lettek a helyi közéletben.

Politikai szervezet nélkül nem lehet építkezni, nem lehet mozgósítani. Nagy kérdés, hogy ők ezzel mit fognak tenni a következő időszakban. Én látok itt egy professzionális munkát, szerintem nekünk erre igenis oda kell figyelni, nem lehet ezt lekicsinyelni. 

Értem a politikai kommunikációt, én is ebben a szolgálatban vagyok már elég régóta, de azért a Fidesz mindig erős volt abban, hogy lehet, hogy nem mindig a nyilvánosság előtt, hanem házon belül, de le tudott vonni következtetéseket, és tudott váltani vagy tudott alkalmazkodni.

Itt nekünk is van feladatunk a következő időszakban. Szerintem erről beszélni is kell, részben a nyilvánosság előtt is.


– fogalmazott Cser-Palkovics András. A teljes interjút itt lehet megtekinteni: 


Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

 

 

#Belföld#politika#ep-választás#tisza párt#magyar péter#Cser-Palkovics András#gulyás márton#partizán#választás#fidesz

Címlapról ajánljuk