Belföld

A vak komondoros, feleségverő Balogh József lesz a polgármester Fülöpházán

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 23:01

Balogh József még a Fidesz-frakció tagjaként és Fülöpháza polgármestereként olyan súlyosan megverte feleségét, hogy a nőnek eltört az orra és a járomcsontja is.

A vak komondoros Balogh Józsefet választotta polgármesterévé Fülöpháza. Balogh 2013-ban még a Fidesz-frakció tagjaként és Fülöpháza polgármestereként olyan súlyosan megverte saját feleségét, hogy a nőnek eltört az orra és a járomcsontja is, kórházba került. A férfi először azzal védekezett, hogy a nő megbotlott vak komondorukban, majd a bíróságon így magyarázta a bántalmazást: „Sajnos a párom nem tudta megérteni a lelkiállapotomat.”


2014-ben a politikust – akit ekkorra már kizárt a Fidesz – függetlenként ismét polgármesterré választották.2016-ban kellett lemondania, mert tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A települést lánya vezette, Baloghot 2019-ben Simán választották meg képviselőnek. Idén pedig újra Fülöpháza polgármesteri székéért indult, sikeresen.

Balogh függetlenként a szavazatok 50,23 százalékát kapta a településen. 

Két másik független jelölt is nekifutott a választásnak: Juhász István 36,70, Kis-Rabatáné Tóth Andrea 13,07 százalékot ért el.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: Ujvári Sándor / MTI

#Belföld#balogh józsef#vak komondor#fülöpháza#választás#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk