Belföld

A szerencsi polgármester választási csalást gyanított, videózni kezdett, állítása szerint pofon vágták

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 16:53

Állítólag először a polgármester feleségét fenyegették, aztán üthettek.

Felpofozhatták Szerencs polgármesterét, Nyiri Tibort, aki állítása szerint választási csalás gyanúja miatt követni kezdett egy fekete autót, miközben elmondása alapján felesége fotózta is azt. A Telex szerint az autó megállt, a körülötte lévő emberek pedig észrevették, hogy kamerázzák őket.

Erre állítólag először elkezdték fenyegetni a polgármester feleségét, aztán pofon vágták Nyirit.

A független polgármester feljelentést tesz az eset miatt. A 2019-ben a Fideszt és az ellenzéket is legyőző politikus arról beszélt, hogy a településen szerinte szavazatvásárlás gyanúja merült fel, ezért állítottak idén saját megfigyelőszolgálatot a szavazóhelyiség környékén.

Az eseményeket így idézte fel: „Az autó megállt az út közepén, a feleségem megállt mögötte, és szerette volna lefényképezni, mert itt tettenérés szükséges, ha bármi bizonyítékot szeretnénk”. A lapnak azt mondta: azért követték a fekete autót, mert öt éve láttak olyat, hogy autóból fizetnek embereknek, most is erre gyanakodtak. Facebook-posztjában viszont így jellemezte az esetet:

Aktivistáink a Rákóczi-várban lévő szavazókörök környékén figyeltek fel emberek csoportos autóztatásra. Miután tudomást szereztem erről, többen az egyik csapat után mentünk.

– mondta, majd hozzátette: „a Takta utcán értük be őket és fényképfelvételt készítettünk. Ezt követte részükről a megfélemlítés, hangoskodás, a kocsik rugdosása, majd engem is megütöttek.”

Felesége fotókat készített, mire a három férfi az autó körül enyegetőleg odament a felesége autójához, elkezdték ütni a motorháztetőt, belerúgtak az oldalába. Nyiri egy másik autóból követte végig a történteket, úgy próbálta védeni a feleségét, hogy kikiabált a támadóknak: fejezzék be, amit csinálnak. 

Erre a férfiak átmentek a polgármester autójához, elmondta nekik, hogy olyan ügyben tartanak megfigyelést, ami választási csalás gyanúját veti fel. A férfiak kiabálni kezdtek Nyirivel, hogy töröljék a videót, adják oda a telefont. Nyiri szerint hármuk közül két férfi felismerte őt, de a harmadik fogta magát, és felpofozta a polgármestert.

Nyiri kiszállt, mire a férfiak magyarázkodni kezdtek, az autó elhajtott. Felesége rögtön a rendőrségre ment, férje követte, itt feljelentést tettek. „Az kicsit túlzás, hogy a polgármestert, aki igyekszik meggyőződni valamiről felpofozzák” – mondta Nyiri, aki szerint a felfokozott helyzet és állapot miatt történt az incidens. „Ez senkit nem jogosít fel arra, hogy tettlegességig fajuljon a dolog” – tette hozzá.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#szerencs#polgármester#pofon#választás#önkormányzati választás#autó#csalás

Címlapról ajánljuk