Belföld

Fémcsővel támadhatott a rákospalotai polgármesterjelölt az alpolgármesterre, aki állítólag lefújta a plakátjait

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 15:22

Rákospalotán a választás előtti éjjel tartották a vitát, csak épp verbális helyett fizikai jelleggel.

Palocsai Béla független polgármesterjelölt fémcsővel támadhatta meg Matlák Gábort, a 15. kerület DK-s alpolgármesterét és embereit, akik állítólag éppen festékszóróval fújták le a plakátjait tegnap éjjel, értesült a 444.

Mindkét fél kihívta a rendőröket. Úgy tudni, hogy az incidensről köztéri kamerafelvételek is készültek. A felek elismerik az atrocitást, de egymást vádolják bűncselekménnyel. A független Palocsai mellett Rákospalotán Lehoczki Ádám a fideszes kihívója az ellenzéki Cserdiné Németh Angélának. Rajtuk kívül indul még a Mi Hazánk is állított jelöltet.

A lap emlékeztet: Palocsai, a korábbi kerületi Momentum-elnök az elmúlt napokban azzal került a hírekbe, hogy bár nem a Tisza Párt jelöltje, a plakátja ezt sugallja. Emiatt a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) el is marasztalta. Erről az esetről itt írtunk.

Palocsai amúgy három órája posztolt arról, hogy maga is leszavazott. Azt írta: „Egy hosszú, és mindenki számára nehéz kampányidőszakon vagyunk túl. De ez nem változtat azon, hogy a demokrácia egyik alappilére a választás, ezért arra buzdítok mindenkit pártállástól függetlenül, hogy hozzám hasonlóan menjenek és éljenek demokratikus jogukkal”.

Nyitókép: Palocsai Béla / Facebook

#Belföld#választás#önkormányzati választás#rákospalota#vascső#támadás#plakát#kampány#jelölt

Címlapról ajánljuk