Belföld

Törvénysértő módon kampányolt a Tisza Párttal az exmomentumos polgármesterjelölt

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 15:48

Palocsai Béla megsértette a választási törvényt.

Palocsai Béla, a XV. kerület független polgármesterjelöltje megsértette a választási törvényt megtévesztő plakátok használatával, ezért a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) eltiltotta őt a további jogsértéstől, írja a 444.hu.

Palocsai korábban a Momentum helyi elnöke volt, mostani plakátjai azt sugallják, mintha a Tisza Párt jelöltje lenne. Az FVB döntése felülírta a Helyi Választási Bizottság korábbi felmentő határozatát.

Palocsai május végén bejelentette indulását az önkormányzati választáson, és két nappal később a Facebookon tisztázta, hogy nem a Tisza Párt hivatalos jelöltje, bár állítása szerint a párt vezetői nem kifogásolták plakátjait. Ennek ellentmond, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt képviselője, kijelentette, semmi közük Palocsai plakátjaihoz.

Az FVB megállapította, hogy bár Palocsai plakátjain szerepel, hogy független jelölt, ez csak közelről olvasható, így a választók könnyen azt hihetik, hogy ő a Tisza Párt jelöltje.

Magyar Péter korábban az RTL-nek a főpolgármester-jelöltek kapcsán nyilatkozott, szerinte minden jelölt alkalmatlan:


Azóta kiderült, hogy pénteken Szentkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid javára, így már csak a volt közlekedési államtitkár és Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester maradt versenyben esélyesként.

Nyitókép: RTL

#Belföld#palocsai béla#törvénysértés#momentum#tisza párt#magyar péter

Címlapról ajánljuk