Belföld

Vitézy Dávid győzelemnek éli meg Szentkirályi visszalépését

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 9:10

Tudomásul veszi Szentkirályi Alexandra döntését.

Karácsony Gergely mellett Vitézy Dávid is reagált arra, hogy Szenkirályi Alexandra visszalépésére.

Mint arról beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra péntek reggel közösségi oldalán bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra kérte, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra. 

„Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második! Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása” – írja Facebook-posztjában a főpolgármester-jelölt.


Vitézy pontokba szedve fogalmazta meg állításait:

  • Főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programom mentén teremtenek többséget a Fővárosi Közgyűlésben – ígérte.
  • Azt is, hogy nem lesz sem fideszes, sem DK-s főpolgármester-helyettese.  
  • „Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogjuk vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya” – írta.
  • A programja, a kampánya állításai egytől egyig érvényesek továbbra is. Nemet mond a Maxi-Dubajra, nemet mond a kínai magasvasútra, nemet mond az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a HÉV-ek fejlesztése. Meg fogja védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben – írta.

Szentkirályi Alexandra visszalépésére Karácsony Gergely úgy reagált: „Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje.” Szerinte nagy árat kér a kormány Vitézytől Szentkirályi visszaléptetéséért.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

#Belföld#vitézy dávid#Szentkirályi Alexandra#karácsony gergely#főpolgármester

Címlapról ajánljuk