Belföld

Orbán Viktor: A remény hal meg utoljára

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 7:48

Orbán Viktor szerint nagyon közel vagyunk a visszafordulás utolsó lehetőségéhez, és háborús pszichózis van Európában. 

Háborús pszichózis van Európában, csak a vak nem látja, hogy az lesz a vége, hogy európai katonák lesznek Ukrajnában, és „egy háború előkészítése zajlik”  – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel. A miniszterelnök döntőnek nevezte az EP-választást a háború és béke kérdésében, szerinte nagyon közel vagyunk a visszafordulás utolsó lehetőségéhez, „egyre feszültebbé válik a helyzet”, és „egyre gyorsuló ütemben” haladunk a háború felé. Az EP-választással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a remény hal meg utoljára”. 

A hétvégén kapunk egy esélyt, és kapunk pár hónapot, amit túl kell élni 

– mondta még Orbán. Ezt úgy értette, hogy novemberben Donalt Trump visszatér, transzatlanti békekoalíciót lehet létrehozni, és meg lehet akadályozni, hogy az orosz-ukrán háború az egész világra kiterjedjen. 

Azért tudja védeni Magyarország szuverenitását a kormány, mert nem többpárti koalíció vezeti az országot, hanem „egy tábor” – jelentette ki.

Háborús drágulás

A mostani árak a boltokban „háborús árak”, és „háborús felárat fizetünk” a miniszterelnök szerint. Ha ebből nem lett volna érthető, azt is mondta, a háború miatt drága az élet, és „olyan összegeket fizetünk be az EU-ba, amit elküldenek Ukrajnába”. Hozzátette, hogy „a spekulánsok degeszre keresik magukat, Soros Györggyel az élen”.

Katar is beszállhat a ferihegyi repülőtérbe

Az interjú végén a ferihegyi repülőtér megvásárlásáról is szót ejtettek. Orbán Viktor ezt is a háborúhoz kötötte, mert mint mondta, stratégiai jelentősége van – „mégiscsak háború van, eleve jobb, ha a reptér a mi közvetlen irányításunk alatt van”.

A kormányfő közölte, hogy „franciákat vettünk be”, hogy működtessék a repülőteret, és „van még tervünk, hogy később majd katariakat is bevonunk”, de a többségi tulajdont meg akarják őrizni. 

Ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Állam 80 százalékos tulajdonrészt szerez a Budapest Airport Zrt.-ben, a francia társbefektető VINCI pedig 20 százalékot, a vételár 3,1 milliárd euró volt.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke országjáró kampánykörútjának dabasi állomásán 2024. június 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#orbán viktor#kossuth rádió#interjú#ep-választás#választás 2024

Címlapról ajánljuk