Belföld

Magyar Péter szombati tüntetése miatt már pénteken lezárások lesznek Budapesten

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 13:04

Az Andrássy út egy részét már péntek este kilenc órakor lezárják, egészen szombat éjfélig. 

Magyar Péter június 8-án, szombat délután tüntetést tart a Hősök terén, és emiatt már péntek este lezárják az Andrássy út Hősök teréhez közel eső részét. A BKK közlése szerint rendezvény miatt az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között péntek este 9 órától szombat éjfélig lezárják, és emiatt több busz is terelve fog közlekedni.

A BKK közlése szerint Az Andrássy út zárása idején pénteken este kilenc óra és szombaton éjfél között a 105-ös, a 210-es és a 210B autóbuszok a Podmaniczky utca felé terelve közlekednek, a Vörösmarty utca és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, helyettük a Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca) és a Bajza utca között a 72-es trolibusz megállóiban, a Hősök terénél pedig a Podmanincky utcában állnak meg.

A 979-es autóbuszok a Városligeti fasor-Bajza utca-Damjanich utca útvonalon terelve járnak, a Kodály körönd és a Damjanich utca/Dózsa György út között a 70-es trolibusz megállóhelyein állnak meg, a 979A autóbuszok a lezárások miatt az Oktogonig rövidített útvonalon közlekednek.

A tüntetés miatt szombat reggel kilenc órától lezárják a Dózsa György utat is a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A Dózsa György út lezárása idején szombat reggel kilenc óra és éjfél között a 20E autóbusz módosított útvonalon, a Városligeten át a Hungária körút felé jár, a Hősök tere és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállókat nem érinti

A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as járatok az Állatkerti körút-Hermina út-Zichy Mihály út útvonalon terelve közlekednek, a Dvorák sétány és az Állatkert között a 70-es és a 72-es trolibusz megállóiban állnak meg.

A 75-ös trolibusz a Hermina út-Állatkerti körút útvonalon közlekedik, ideiglenesen a Stefánia út és a Gundel Károly út (Hősök tere) között a 72-es trolibusz megállóiban áll meg - írta a BKK.

Nyitókép: Résztvevők Magyar Péter március 15-ei tüntetésén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

#Belföld#magyar péter#tüntetés#hősök tere#lezárás#bkk#andrássy út

Címlapról ajánljuk