Belföld

A Kutyapárt Szentkirályi visszalépéséről: a Fidesznek sikerült ezt a versenyt is elcsesznie

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 17:06

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerint a szavazóik inkább Karácsony Gergelyre fognak szavazni, mint a Fidesz által ajánlott Vitézy Dávidra.

„Eddig úgy tűnt, hogy a szavazóink rokonszenve megoszlik Vitézy és Karácsony között, de így, hogy a Fidesz beállt Vitézy mögé, meglepődnénk, ha a többség nem Karácsonyt választaná. Kár, hogy a Fidesznek ezt a versenyt is sikerült elcsesznie” – reagált a Magyar Hangnak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP).

Bár az MKKP-nak nincs főpolgármester-jelöltje, de fővárosi listájuk van, amit a IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina vezet. Miután Szentkirályi Alexandra bejelentette a visszalépését, Baranyi azt írta, hogy „Az én szavazatom Karácsony Gergelyé”.

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, maga helyett Vitézy Dávidot, a Vitézy Dáviddal Budapestért és az LMP-Zöldek közös jelöltjét ajánlotta. A Fidesz-KDNP jelöltje a fővárosi lista vezetőjeként folytatja a kampányt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar kétfarkú kutya párt#mkkp#önkormányzati választás 2024#Szentkirályi Alexandra#baranyi krisztina#főpolgármester-jelölt#visszalépés

Címlapról ajánljuk