Belföld

A „háborúpárti” Néppártban ülő Hölvényi György szerint életet menthet az, aki a Fidesz-KDNP-re szavaz

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 15:22

Váratlan helyről kapott támogatást a Fidesz-KDNP pártszövetség.

Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője, az MTI beszámolója szerint az EP-választást illetően azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP-re leadott szavazatok életet menthetnek.

A Fidesz-KDNP-re leadott szavazat életet menthet, ezért fontos, hogy mindannyian elmenjünk vasárnap szavazni; válasszuk a békét, és ne engedjük, hogy háborúpárti képviselők üljenek be az Európai Parlamentbe és a hazai önkormányzatokba

– fogalmazott Hölvényi György, aki jelenleg is a Néppárt frakciójában ül, annak a Néppártnak a frakciójában, amit a kormány háborúpártinak tart.

Szerinte Európában sokan háborús lázban égnek, és a hazai baloldal is háborúpárti. Hölvényi figyelmeztetett, hogy ha nem állítják meg őket, a háború újra meghatározza az életüket. Hölvényi, Orbán Viktorhoz hasonlóan, úgy véli, hogy ők kívül állnak ezen a háborús pszichózison.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy a háborús plakátok miatt Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort rágalmazásért a háborúpárti kampány miatt. Litauszky Balázs, az RTL Híradó politikai riportere arra volt kíváncsi a kormányinfón, mit szól ehhez Orbán Viktor vagy Gulyás Gergely:


Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

#Belföld#fidesz#kdnp#Hölvényi György#néppárt

Címlapról ajánljuk