Belföld

Valamit félreérthetett a KDNP-s politikus, szerinte a háború helyett fegyverszünetről kellene beszélni

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 14:25

Hölvényi György KDNP-s EP-képviselő szerint vigyázni kell a szavakkal, mert azok önbeteljesítő jóslattá válhatnak.

Hölvényi György a Kereszténydemokrata Néppártot képviseli az Európai Parlamentben, a Néppárti Frakcióban. Ujhelyi István független EP-képviselő vette észre, hogy kollégája furcsa kinyilatkoztatást tett a Facebookon.

„Nem bánhatunk felelőtlenül a kimondott szavakkal. Azok ugyanis önbeteljesítő jóslatokká válhatnak. A híreket hallgatva, olvasva egyre gyakrabban hangzanak el a következő kifejezések: háború, világháború, atomháború és hasonlók. Hétköznapi szólamokká válnak, már-már semleges szavakká, amelyek szinte természetes módon hozzátartoznak az életünkhöz” – írta Hölvényi, aki posztjában arra is kitér, hogy nem szokhatjuk meg ezeket a szavakat. 

Riasztóak, amelyek ellen tiltakoznunk kell. A szóhasználattal is! Beszéljünk a fegyverszünetről, a békéről, a béketárgyalásról, a megbékélésről. Váljanak ezek önbeteljesítő jóslatokká! A közgondolkodás alakulásáért felelősek a politikusok

– érvelt a KDNP-s politikusa. 

Ez már csak azért is furcsa, mert éppen a Fidesz-KDNP kormány plakátoltatta tele az országot a HÁBORÚ szóval és online is ilyen tematikájú kampányokat futtatnak. Ujhelyi István ezt úgy foglalta össze:

Szegény Hölvényi György kormánypárti EP-képviselő vagy nincs tisztában azzal, hogy milyen hazug és uszító propagandával árasztotta el itthon a nyilvánosságot a saját kormánya, vagy pontosan tudja és valami belső forradalom mentén most bátran, látványosan belerongyolt a rogáni propaganda-gépezetbe.

A Mexikói utat gyakorlatilag ellepték a kormányplakátok, a hegemóniát ellenzéki politikus akarta megakasztani.

A plakátok miatt Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort rágalmazásért a háborúpárti kampány miatt. Litauszky Balázs, az RTL Híradó politikai riportere arra volt kíváncsi a kormányinfón, mit szól ehhez Orbán Viktor vagy Gulyás Gergely:


Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#Hölvényi György#ujhelyi istván#Európa#háború

Címlapról ajánljuk