Belföld

Megbírságolták a zuglói fideszes jelöltet, mert gyerekekkel kampányolt

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 21:29

Az udvaravató ünnepséget kellett volna kihagynia Borbély Ádámnak a Jókai Mór Általános Iskolában a helyi választási bizottság szerint. Százezer forintra bírságolták a polgármester-jelöltet.

A XIV. kerületi helyi választási bizottság szerint a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, Borbély Ádám megsértette a választási szabályokat, amikor május 28-án megjelent a helyi Jókai Mór Általános Iskolában, és részt vett az „udvaravató ünnepségen” – írja a hvg.hu. A jelöltre 100 ezer forint bírságot róttak ki és eltiltották a további jogsértéstől.

A választási bizottsághoz az egyik gyerek hozzátartozója fordult. A kormánypárti politikus a Facebook-oldalára fotókat is töltött fel az iskolai rendezvényről, sőt, az oldalról az is kiderült, hogy áprilisban további két általános iskolában jelent meg Borbély.

Mivel Borbély Ádám jelenleg is a zuglói képviselő-testület tagja, és indul a választáson, egyértelműen hivatalos minőségben lépett fel – közölte az indoklásában a választási bizottság.

A fideszes polgármester-jelölt azt írta a bírságról a Facebook-oldalán kedd este, hogy a „Helyi Választási Bizottság baloldali többsége 100.000 ft-ra büntetett, mert át mertük adni a Jókai udvarát. Nem elég, hogy akadályozták és most is akadályozzák a felújítást, még meg is bírságoltak az átadásért”. 

Nyitókép: Facebook/Borbély Ádám

#Belföld#Borbély Ádám#zugló#iskola#kampány#önkormányzati választás 2024#bírság#Helyi Választási Bizottság

Címlapról ajánljuk