Belföld

Átlátszó: Az elítélt bicskei pedofil nevelő a Miniszterelnökség által támogatott gyerektáborban tarthatott foglalkozást

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 12:30

Már a próbaideje alatt egy napközis táborban tarthatott gyerekeknek foglalkozást.

A bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott 2019-ben négy kiskorú fiú molesztálásáért. Elítélése ellenére nem sokkal később, a próbaideje alatt egy olyan gyerektáborban tarthatott foglalkozást, amit a Miniszterelnökség által támogatott Országos Német Kultúregyesület (ONKE) szervezett, derítette ki az Átlátszó.  Az ONKE alelnöke és egy másik vezető tisztségviselője a kormánypártokhoz köthető jelöltek az idei önkormányzati választásokon.

Kunstár ezen felül egy korábban általa üzemeltetett cég révén kapcsolatba hozható két másik, mostani fideszes önkormányzati képviselőjelölttel is Pátka községben – állítja az oknyomozó portál. A bicskei pedofilbotrány másik két vádlottja, Vásárhelyi János és Kónya Endre szintén kormányközeli körökkel álltak kapcsolatban, például Orbán Viktor családjával és más NER-szereplőkkel, említi meg az Átlátszó cikke.

Az egymilliárd forintból felújított Zabolai Mikes-birtokon (Kónyáék családi barátja, Mikes Katalin birtokán) megfordult a miniszterelnök felesége, és a kegyelmi döntés utáni nyáron Novák Katalin is itt vendégeskedett

– olvasható az írásban, tovább megjegyzik, hogy a kegyelmi botrányba Novák Katalinnal együtt belebukott Varga Judit helyére egyébként szintén egy, Vásárhelyi Jánoshoz személyesen kötődő politikus ült be a parlament Európai ügyek bizottságába.

„Tessely Zoltán Fejér megyei fideszes képviselő korábban éppen Bicske polgármestere volt. A Parlament honlapján szereplő önéletrajzában ő maga említi, hogy az Összefogás Bicskéért Egyesület támogatásával lett polgármester. Az egyesület listáján jelöltként szerepelt a pedofíliáért elítélt Vásárhelyi János és Tiborcz István (Orbán Viktor veje) testvére, Tiborcz Péter” – teszik hozzá.

A Házon kívül riportere korábban elmesélt, hogyan bicskei gyermekotthonban történt szörnyűségket:


Nyitókép: RTL

#Belföld#gyerektábor#miniszterelnökség#bicskei#pedofil#nevelő

Címlapról ajánljuk