Belföld

Horogkereszt, Hitler-portré és SS-jelmondat is van a táti független jelölt tetoválásai között

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 16:25

A jelölő szervezet elhatárolódik a kirekesztéstől, de szerintük a jelöltjük az, akit ki akarnak rekeszteni.

Polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket is indít az Együtt Közösen Tátért nevű független szervezet a Komárom-Esztergom vármegyei községben. A képviselőjelöltek között van Soltysiak Edina is, akinek Facebook-profilját a polgármesterjelölt taggelte be jelöltjeinek bemutatásakor.

Így csak egy-két kattintás eljutni az innovatív fejlesztésekről és megújuló energiákról szóló kampányszövegektől a konkrét nácizmusig. Mint arról az imént írtunk, Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke egy korábbi karlendítős fotót úgy magyarázott, hogy az „Ave, Cézár” üdvözlést magyarázták félre, itt azonban több, jól látható tetoválásról van szó, amiket elég nehéz bármi mással összekeverni. Akad

  • Adolf Hitler portréja,
  • horogkereszt (tükrözve),
  • a 14 és a 88 számok, amelyek kedvelt náci kódot,
  • valamint a „Meine Ehre heißt Treue” kifejezés, amely az SS jelmondata volt, és ami azt jelenti, hogy „becsületem a hűség”.

A Telex szerint a jelölt azóta a Facebookjával összekötött – szintén náci kódot tartalmazó nevű – Instagram-profilját már privátra állította, szóval a tetoválások egy részéről készült képeket csak bárhol máshol lehet megnézni, ahová eljutottak a róluk készült képernyőfotók. A lap kereste is Soltysiakot, de nem érték el, az Együtt Közösen Tátért egyesület pedig így véleményezte a lajstromot:

„Elsősorban azzal kezdenénk, hogy nem vagyunk egyesület. Mindenki egyénileg indult el, de egymást támogatva az idei választásokon. Az, hogy egymást támogatjuk, csakis a Táttal kapcsolatos fejlesztések és meglátások miatt van. Teljes mértékben elhatárolódunk a kirekesztés és az emberek elítélése kapcsán” – írták, hozzátéve, hogy a továbbiakban nem szeretnének nyilatkozni.

FRISSÍTÉS: a Telex végül elérte Soltysiakot, aki elmondta nekik, hogy visszalép a jelöltségtől. Losonczi közben posztolt is róla, és azt írta (sic): „jelölt társunkat a politika lejárató kampánya elérte a múltjával kapcsolatban a tetoválásait nem tudja egyik pillanatról a másikra eltüntetni ehhez kapcsolódó nézetektől elhatárolódik családja és kislánya nevelése a legfontosabb számára! Pontosan ezért nem tulajdonítottunk jelentőséget a tetoválásainak !” A posztot később letörölte, azt alább lehet elolvasni:

Horogkereszt, Hitler-portré és SS-jelmondat is van a táti független jelölt tetoválásai között

Nyitókép: Facebook / Soltysiak Edina

#Belföld#választás 2024#önkormányzat#tát#független#jelölt#náci#tetoválás#ss#adolf hitler

Címlapról ajánljuk