Belföld

Csődbe ment a Beontrips utazási iroda

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 14:45

Az utazási iroda az Utazómajom oldal partnere volt, de már korábban szerződést bontottak.

Cikkünket frissítettük az Utazómajom reagálásával.

A Beontrips Kft. felfüggesztette utazásszervezői tevékenységét, és már törölték is a hivatalos cégnyilvántartásból. Az utazási iroda, amely az Utazómajom partner irodája volt, nem szervez és teljesít utazásokat, írja a 444.hu az utazási iroda honlapjára hivatkozva.

Az iroda közlése szerint fizetésképtelenné váltak, ezzel kapcsolatban arról tájékoztattak, hogy kapcsolatba lépnek az érintett utasokkal.

A cégnek van biztosítása az Európai Utazási Biztosítónál. Már létrejött a Beontrips-károsultak Facebook-csoportja is, 112 taggal. A cég 2016-ban alakult, 2019-ben 300 millió forint fölötti árbevételt ért el, de a Covid miatt visszaesett, majd 2022-re ismét felépült. Azonban 2021-ig minden évben veszteséges volt, 2022-ben pedig csak minimális nyereséget könyvelhetett el.

2023-ban három NAV-végrehajtás történt a cégnél. Tulajdonosai főként magyar és brit magánszemélyek, valamint a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap is részesedéssel bír.

Az Utazómajom lapunkkal közölte: már egy hete szerződést bontottak a Beontrips-szel, miután többen is jelezték, hogy nem utaztatta el őket a társaság. Azt is elmondták, hogy a céggel kizárólag hirdetői viszonyban álltak. Az Utazómajom további működését a Beontrips csődje semmilyen formában nem befolyásolja.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Belföld#utazómajom#cég#turizmus

Címlapról ajánljuk