Belföld

Cseh Katalin visszaszólt Magyar Péternek

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 13:49

A momentumos politikus Magyar Péter nyilatkozatára reagált.

Sajnálattal olvasom a sajtóban Magyar Péter nyilatkozatát arról, hogy nem fogja kritizálni Oroszországot, nehogy »szavazót veszítsen«. Különösen azért, mert egy ekkora propagandakörnyezetben hatalmas felelőssége van a szavainak, hiszen rengeteg emberhez jut el és komoly véleményformáló hatása van

– írta a Facebookon Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője. A politikus Magyar Péter egy lengyel lapnak adott interjújára utal, amiben többek között arról is beszélt, hogy „ha elkezdene rosszakat mondani Oroszországról, elveszítene minden támogatottságot”. 

Cseh Katalin szerint az orosz agresszió több mint egy kampánytéma, „Putyin katonái ukrán civileket, nőket és gyermekeket gyilkolnak le, mindössze néhány kilométerre a magyar határtól, az Európai Unió közvetlen szomszédságában. Magyarországnak nem érdeke elhallgatni az orosz agressziót, Putyin háborús fenyegetését és a kontinens békéjének megbontását. Európára a legnagyobb veszélyt az jelenti, ha az Orbán-féle populisták miatti félelmükben egyre többen oroszpárti álláspontra helyezkednek, ami Orbán Viktor igazi győzelmét eredményezné” – teszi hozzá a politikus, aki úgy véli, hogy a balti államok és Lengyelország levonták a tanulságot a második világháborúból: nem szabad engedni az agresszív diktátoroknak és birodalmi törekvéseknek, mert azok sosem elégednek meg.

„Magyarországnak erős nyugati szövetségesei mellett a helye, a történelem jó oldalán. Ha Orbán Viktorral nem, akkor legalább utána” – zárja Cseh Katalin a bejegyzését.

Nyitókép: RTL

#Belföld#cseh katalin#magyar péter#oroszország#agresszió

Címlapról ajánljuk