Belföld

Magyar Péter: Ha elkezdenék rosszakat mondani Oroszországról, elveszítenék minden támogatottságot

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 8:10

Egy lengyel lapnak beszélt a Tisza Párt alelnöke.

A lengyel Rczespospolita egy egész oldalas cikkben elemezte a magyar politikai viszonyokat az európai választások előtt, írja vette észre a 24.hu. A cikk szerint a Fidesz várhatóan a legrosszabb eredményt éri el a 2010-es hatalomátvétel óta, annak ellenére, hogy Orbán Viktor szombaton nagy tömeget vitt ki a Békemenetre. A lap kiemeli, hogy Orbán eddigi stratégiája, ami a magyarok háborús félelmeire épített, most kevésbé hatásos, részben azért, mert új, más taktikát alkalmazó ellenfél jelent meg.

Magyar Péter, az új ellenzéki vezető, nem vitázik Oroszországról, mert azonnal elveszítené a támogatottságát a tízéves oroszpárti propaganda miatt, teszi hozzá a lap. Ehelyett kampánya Orbán és a NER korrupciójára fókuszál. Megemlítik, hogy Magyar Péter volt az, aki kiharcolta, hogy több mint 14 év után vitát rendezzenek a köztévében.

Orbán stratégiája mindig az ellenzék megosztására épített, de most először szembesül egy karizmatikus vezető köré épülő nagy ellenzéki csoporttal. Ez a jelenség korábban sikeres volt más országokban, mint Csehországban, Szlovákiában és Franciaországban. A 24.hu Mikecz Dánielt, a budapesti Republikon Intézet szakértőjét idézve azt írja, hogy valószínűtlen, hogy Orbán hívei átállnának Magyar Péter mellé, de ettől még sokaknak felnyílhatott a szme, hogy a Fidesz nem tévedhetetlen és nem is olyan erős, ezért inkább otthon maradhatnak a szavazás napján.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#tisza párt#magyar péter#lengyel#interjú#újság

Címlapról ajánljuk