Belföld

Végelszámolás alá került Vajna Tímea cége, amely Andy Vajna vagyonát kezelte

rtl.hurtl.hu

2024. június 2. 11:35

Vajna Tímea nem akarja tovább működtetni a céget, ami Andy Vajna vagyonát kezelte.

A nyilvánosan elérhető céginformációk szerint végelszámolás alatt áll Vajna Tímea cége, mely korábban az elhunyt férje, Andy Vajna vagyonát kezelte, írja a Blikk.

Mint írják, a 2014-ben alapított vagyonkezelő cég, az AV Investments Befektetési Korlátolt Felelősségű Társaság neve mellé május 31-én került a „végelszámolás alatt” megjegyzés a céginformációs adatbázisba.

A portál hangsúlyozza: a végelszámolás tulajdonosi döntés, azt jelenti, hogy nem akarja tovább működtetni, ezért megszünteti. Szemben a felszámolással, amikor ki nem fizetett adósság miatt egy hitelező indít ilyen eljárást.

Emlékeztetnek rá: a kérdéses céget Andy Vajna alapította, halála után pedig Vajna Tímea igazgatta. Az özvegy harmadmagával volt ügyvezetője a cégnek, de önálló aláírási joggal egyedül ő rendelkezett közülük 2020-ban. 

A végelszámolási dokumentumból az is kiderül, hogy ki is ürítették a céget – teszi hozzá a hvg.hu. A 2 859 293 dollárnyi (ami aktuális árfolyamon egymilliárd forint) eredménytartalékát – mindössze egy dollárt hagyva benne – az év során teljes egészében kifizették osztalékként, és a zárás után hasonlóan döntöttek a 2023-as adózott eredménnyel is, ami 3,9 millió dollár, azaz 1,4  milliárd forint volt.

Nyitókép: Kelemen Henrietta, a Miss Universe Hungary 2014 szépségverseny győztese 2014. szeptember 15-én. Mellette Andrew G. Vajna és felesége, Palácsik Tímea, a verseny szervezője. Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

#Belföld#andy vajna#vajna tímea#végelszámolás#vagyonkezelő#cég

Címlapról ajánljuk