Belföld

Óriási veszteséggel zárt a Sziget

rtl.hurtl.hu

2024. június 1. 9:13

A Sziget Zrt. többségi tulajdonosa 2017 óta a Providence Equity Partners, akik 2022 végén a fennmaradó részt is megvásárolták a fesztivál alapítóitól.

A Sziget Zrt. tavaly hatalmas, 1,8 milliárd forintos veszteséggel zárt, annak ellenére, hogy egy évvel korábban még 355 milliós nyereséget könyvelhetett el, írja a Népszava. A cég tőkéje jelentősen megcsappant, és a jogszabályok szerint a tulajdonosnak kell helyreállítania a pénzügyi helyzetet, amit az amerikai tulajdonos meg is ígért.

A Deloitte jelentése rámutatott, hogy a rövid lejáratú kötelezettségek meghaladták a forgóeszközöket, de a tulajdonos biztosította a szükséges pénzügyi támogatást. A Sziget Zrt. OTP-től felvett forgóeszközhitelét végtörlesztette, és egy 300 milliós folyószámlahitelkerete is van, amit július végéig kell törleszteni. A cég bevételei 16,5 milliárdról 14,4 milliárdra csökkentek, különösen a jegybevételek estek vissza.

A Sziget Zrt. többségi tulajdonosa 2017 óta a Providence Equity Partners, akik 2022 végén a fennmaradó részt is megvásárolták a fesztivál alapítóitól. A teljes vételár meghaladta a tízmilliárd forintot.

Nyitókép: Közönség a brit Foals együttes koncertjén a 29. Sziget fesztivál első napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#sziget zrt.#veszteség#sziget#buli

Címlapról ajánljuk