Belföld

„Van a csípőmben egy két centi nagyságú világító rész” – Szentesi Évánál újabb tumort találtak

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 9:28

„Semmi jót nem remélek, és valahogy mindig túlélem. Ennyi biztos, ebben még nem vallottam kudarcot” – írja.

„Van a csípőmben egy két centi nagyságú világító rész, amit ki kell vágni" – írja a blogján  megjelent írásában Szentesi Éva író.

Mint arról beszámoltunk, Szentesi Évánál 2013-ban áttétes méhnyakrákot diagnosztizáltak. 

Az író ma megjelent írásában egy friss CT vizsgálatról és annak eredményéről ír:

Az eredmény két nap múlva jön: van a csípőmben egy két centi nagyságú világító rész, amit ki kell vágni. A bal vese nem mutat életjelet, lehet azt is kiveszik, a két centis folt nyomja az artériát, ezért fáj, a vese alatti vezetéket pedig elzárta, emiatt az nem ürül. És világít: minden bizonnyal tumor

– írja Két centi című írásában.

Majd így folytatja: „Ezen a napon csak orvosokkal beszélek, úgy érzem, semmilyen más lény nem ért már engem ezen a földön rajtuk kívül. »A maga hasába belemenni művészet.« – válaszolják, amikor kérdezem, mennyire lesz bonyolult a műtét.”

Szentesi Éva 2023-ban a Fókusznak adott interjút, amelyben a rákról és halálközeli élményéről beszél. Miért gondolja, hogy önirónia nélkül nem bírta volna ki a küzdelmet? Mikor fogadta el, hogy belehalhat a betegségbe, és hogyan járult ez hozzá a gyógyulásához? És az is kiderül, miért örül, hogy amikor a rák egy sokkal agresszívebb formában visszatért, az édesanyja nem mondta el neki, hogy az orvosok nem látnak esélyt a gyógyulásra.

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#szentesi éva#Rákbetegség#rák#műtét

Címlapról ajánljuk