Belföld

Németh Balázs kifejtette véleményét az általa vezetett köztévés választási vitáról

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 11:51

A köztévé egykori legismertebb arca a maga vezette műsorra reflektált.

Csütörtökön résztelesen tudósítottunk az MTVA választási vitájáról, péntekre az egyik műsorvezető, Németh Balázs is megemlékezett az általa (is) vezetett vitáról.

Mint ismert, Németh Balázs az M1 Híradó műsorvezetőjeként a köztévé egyik legismertebb arca volt, amikor 2022 augusztusában felmondott, távozását szakmai okokkal indokolta. Ezt követően a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság Szervező Nonprofit Zrt. első embere lett.

A köztévé csütörtöki vitájáról azt írtuk: „jelentős összecsapás ugyan nem volt az MTVA választási vitáján, de kisebb odaszólogatásból akadt bőven. A politikusok például gyakran tettek kábítószerrel kapcsolatos utalást Deutsch Tamásnak címezve, tréfálkoztak Dzsudzsák Balázs »külügyi emailcímével« is, de előkerült Orbán Gáspár csádi missziója is. Az egyik moderátor Novák Katalin kommunikációs munkatársa volt, ezért ő is kapott egy kérdést”.

Németh Balázs műsorvezető ma egy Facebook-posztban osztotta meg gondolatait az általa vezetett vitáról.


Németh szerint a körülményeket majd azok bírálják, „akik úgy érzik, a vártnál kevesebbet hoztak ki a csütörtök estéből. Pedig meglepetés egyetlen résztvevőt és nézőt sem érhetett, a szabályokat ismerte mindenki”.

További észrevételek a helyszínen tartózkodott elemzőtől:

  • A politikusok izgultak, általában nem kicsit, hanem nagyon!
  • Betartották a játékszabályokat még azok is, akik előtte hergelni, vádaskodni, személyeskedni próbáltak.
  • A többség előre készült, gyakorolt, megírta és megtanulta a szövegét.
  • Meglepő volt, hogy mennyire nem akartak / nem tudtak egymásra reagálni, pedig lett volna rá lehetőség minden megszólalásnál. Talán éppen amiatt történt ez, mert nem mertek eltérni az előre megtanult, időre kimért szövegtől.
  • Aki akart, tudott fontos, értelmes dolgokról beszélni, számára fontos üzeneteket megfogalmazni. Egyetlen ember próbálta volna(!) elbohóckodni, de a végeredmény inkább szánalmas lett, mint vicces.

Az utóbbi kijelentése mellé a műsorvezető egy kutyacsont emojit is mellékelt, finoman jelezve ezzel, melyik pártra gondolt.

Nyitókép: Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója 2023. augusztus 27-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#választási vita#mtva#németh balázs

Címlapról ajánljuk