Belföld

Győr polgármestere Borkai Zsoltról: Nincs abban az állapotban, hogy alkalmas legyen egy városnak a vezetésére

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 9:27

Jachtos botrányára utalva „poénosan” odaszúrt Borkai Zsoltnak Dézsi Csaba András győri polgármester, aki szerint „Zsolt nincs abban az állapotban”, hogy polgármester legyen. 

A HírtTV vendége volt szerdán este Dézsi Csaba András győri polgármester, aki kijelentette, hogy a jachtos orgiabotrányba belebukott Borkai Zsolt nem lesz az első három helyezett közt a választáson – írta a Népszava. A fideszes polgármester közölte:

Zsolt – nem akarom kritizálni őt –, de nincs abban az állapotban, hogy alkalmas legyen egy városnak a vezetésére.

Dézsi Csaba András az interjúban megemlékezett egy pár nappal korábban közéttett facebookos bejegyzéséről is, amiben közölte, hogy a választók olyan emberre szavaznak, akikben megbíznak. Olyan emberre, akire rábíznák az életüket és a családjukat, és „hát nyilván poénosan kiírtam, hogy kire bízzák a 16 éves lányukat, de ez csak a vicc kategória nyilvánvalóan”.

Nem lesz akkugyár

Dézsi Csaba András közölte azt is, hogy nem lesz Győrben akkumulátorgyár, hozzátéve, hogy erről szó sem volt, és csupán egy győrszentiváni civil szervezet azzal próbált népszerűséget szerezni azza, hogy egy ilyen üzem fog létesülni.

2022 szeptemberében több százan tüntettek Győrben, mert attól tartanak, hogy akkumulátorgyárat építenének Győrszentiván közvetlen közelében. A győri közgyűlés kedden szavazta meg, hogy szükség esetén kisajátíthatnak 400 hektárnyi mezőgazdasági földet, amivel az ipari parkot bővítenék. A területet át is minősítenék, hogy ott akár veszélyes ipari létesítmények is épülhessenek.


2023 márciusában Dézsi Csaba András azt ígérte, hogy nem lesz egészségre káros gyár Győrszentivánban. Ezt azután tette, hogy a Helyi Választási Bizottság elutasított egy akkumulátorgyárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezést, mert szerintük nem egyértelmű kérdés az, hogy „akarja-e ön, hogy Győrben akkumulátorgyár létesüljön?”.


Nyitókép: Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a győri Széchenyi István Egyetem MedTech Egészségtechnológiai Campus első elkészült épületének átadásán 2024. május 25-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

#Belföld#választás 2024#győr#polgármester#választás#borkai zsolt#dézsi csaba andrás

Címlapról ajánljuk