Visszadobták a kérdést, nem lehet népszavazás Győrben akkumulátorgyárrólA Helyi Választási Bizottság szerint nem egyértelmű kérdés az, hogy „akarja-e ön, hogy Győrben akkumulátorgyár létesüljön?”.
Belföld

Visszadobták a kérdést, nem lehet népszavazás Győrben akkumulátorgyárról

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 18:29

A Helyi Választási Bizottság szerint nem egyértelmű kérdés az, hogy „akarja-e ön, hogy Győrben akkumulátorgyár létesüljön?”.

Elutasította Győrben a Helyi Választási Bizottság azt a népszavazási kérdést, amit az akkumulátorgyárakról nyújtott be Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő – írja az ugytudjuk.hu.

A bizottság arra hivatkozva nem fogadta el a kérdés hitelesítését, hogy az nem egyértelmű. Az ominózus kérdés:

Akarja-e Ön, hogy Győrben akkumulátorgyár létesüljön?


A Helyi Választási Bizottság a kérdésből a hely- és időbeli meghatározás is hiányzik a „Győrben” pedig szerintük pongyola megfogalmazás.

A bizottság emellett azt is felhozta, hogy nem várható el a választópolgároktól, hogy ismerjék egy akkumulátorgyár hatásait, aminek ráadásul a vizsgálata nem is az önkormányzat, hanem a kormányhivatal hatáskörébe tartozik. Úgy vélik, egy sikeres referendum esetén sem tudna így dönteni a városi közgyűlés.

Nyitókép: Munkagépekkel talajelőkészítő munkálatokat végeznek a leendő CATL akkumulátorgyár területén a Déli Ipari Parkban Debrecen közelében. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

#Belföld#győr#akkumulátorgyár#akkumulátor#népszavazás#referendum#Helyi Választási Bizottság#Pollreisz Balázs

Címlapról ajánljuk