Belföld

Tordai Bence: Pitiánerség, Kövér László a neved!

rtl.hurtl.hu

2024. május 29. 11:44

A Fidesz nélkül határozatképtelen lesz a rendkívüli parlamenti ülés.

Határozatképtelen lesz a rendkívüli parlamenti ülés, amit az ellenzék kezdeményezett a köztársasági elnök hivatali megfosztásától, és a Külügyminisztérium elleni orosz hackertámadásról. A Fidesz és a KDNP nem megy el a rendkívüli ülésre – közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya az atv.hu kérdésére.

Emlékeztetnek rá: a rendkívüli parlamenti ülésen az ellenzéki frakciók két napirendi pontot szeretnének megtárgyalni:

  • A „Sulyok Tamás köztársasági elnök hivataltól megfosztását célzó méltatlansági eljárás megindítását” – ezt a Demokratikus Koalíció javaslatára.
  • És szeretnének elfogadtatni egy határozati javaslatot is „a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszerét ért orosz kibertámadás elítéléséről és a szükséges lépések megtételéről”.

Mint arról beszámoltunk, a DK állítása szerint éppen akkor volt tiszteletbeli osztrák konzul Sulyok Tamás jelenlegi államfő, amikor törvénytelenül működött közre Szeged közeli termőföldek osztrák kézre játszásában. A párt EP-listavezetője közölte: összegyűltek az aláírások a köztársasági elnök elleni úgynevezett megfosztási eljárás megindításához. Sulyok Tamás korábban tagadta a DK vádjait.

Mint írtuk, a 444 információ szerint a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál tudtak arról, hogy az orosz kormányhoz közeli hackerek feltörték a tárca informatikai hálózatát.

Miközben a Fidesz kijelentette, hogy távol marad, Kövér László házelnök péntek este 8 órára tűzte ki az ülés időpontját, noha az ellenzék a csütörtököt javasolta.

Pitiánerség, Kövér László a neved! A házelnök péntek este 8-ra tette a parlament rendkívüli ülését, épp a Karácsony-Vitézy vita időpontjára

– írta erre Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője.


Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#sulyok tamás#köztársasági elnök#hackertámadás#orosz hacker#ülés#fidesz

Címlapról ajánljuk