Belföld

Lincshangulat vagy békés beszélgetés? Ellepték a Turul kávézót Magyar Péter hívei, mert nem szolgálták ki a párt aktivistáit

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 9:45

Elözönlötték a Tisza Párt hívei Tatabányán a Turul kávézót, ahol állítólag nem akarták kiszolgálni a párt aktivistáit. A kormányközeli sajtó szerint „lincshangulat” alakult ki, Magyar Péter közleménye szerint azonban „kulturált hangnemben” beszélték meg a tulajdonossal a történteket.

Nagy vihart kavart a hétvégén, hogy pénteki tatabányai gyűlése után ellepték Magyar Péter hívei a Fő téren lévő Turul Cafét, miután a párt öt aktivistáját állítólag nem engedték be kávét inni, és ezt Magyar Péter a beszédében is megemlítette. „Szeretnék szólni a Turul kávéháznak, hogy érkezünk a gyűlés után. Ugyanis kidobták onnan az aktivistáinkat, mert Tisza Párt-os kitűző volt rajtuk” – mondta Magyar Péter.

A beszéd vége után a párt hívei ellepték a kávézót, és odament Magyar Péter is. Ekkor a párt öt aktivistája a Gulyáságyú médiának elmondta, hogy a gyűlés előtt nem engedték őket leülni a teraszon, mert foglalt minden asztal, pedig szerintük volt olyan, amin nem volt foglalt tábla.

A Turul Café tulajdonosa, Boczonádi János a Telexnek nyilatkozva azt mondta, hogy a teraszuk már előző este betelt, és bár volt egy üres asztal, oda tíz perccel később megérkeztek a vendégek. Az aktivistáknak felajánlották, hogy bent leülhetnek, de ők a teraszhoz ragaszkodtak – mondta a tulajdonos.

Amikor a gyűlés után az aktivisták odamentek, Boczonádi János elmondása szerint tenyérrel verték az ajtókat, és egy üvegfal megrepedt. Hozzátette, hogy a felszolgálók féltek, egy szakács rosszul lett, egy 17 éves felszolgáló lány sírt és remegett. Közölte, hogy amikor Magyar Péter odaért, akkor békésebb lett a hangulat, és emlékei szerint nyugodt, kulturált hangnemben beszélték meg a történteket.

Lincshangulat, őrjöngő, romboló tömeg?

A kormányközeli sajtóban megjelent cikkek szerint Magyar Péter „hergelte a közönségét”, ami „erőszakba torkollott”, „valóságos lincshangulat alakult ki” és „elszabadultak az indulatok”, ahogy támogatói „berontottak a kávézóba, a kezeikben fáklyák égtek, tombolni, őrjöngeni kezdtek”, valamint „törtek-zúztak”, megrongálták a kávézó üvegfalát, „még a konyhai részlegben is őrjöngeni akartak”, és „meg akarták lincselni a pincéreket”.

Ezzel kapcsolatban Magyar Péter vasárnap közölte, hogy „a propaganda által a tatabányai Turul Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz”, és „senki sem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kulturált hangnemben beszéltük meg a történteket”. A Tisza Párt alelnöke hozzátette, hogy „a hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni”, közölve, hogy „sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett”.

Magyar Péter közlése szerint „az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a Tisza Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe.”

Nyitókép: Google StreetView

#Belföld#magyar péter#tisza párt#tatabánya#turul cafe

Címlapról ajánljuk