Belföld

Gyurcsány Ferenc durván nekiment Magyar Péternek

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 10:08

A DK elnöke ugyanazzal támadta Magyar Pétert, mint a fideszes média.

Gyurcsány Ferenc legújabb posztjában piramisjátékos hasonlattal él Magyar Péterről írva, bár konkrét gazdasági bűncselekmények említése nélkül. Ez azért fontos, mert a fideszes médiában az elmúlt hetekben azt a narratívát pörgetik, hogy Magyar Péter barátnőjének az anyja piramisjáték szervezése miatt éveket ült fegyházban.

Gyurcsány posztjában Magyar Péter személyiségét és politikai tevékenységét kritizálja. Gyurcsány ironikusan hasonlítja Magyar tevékenységét politikai piramisjátékhoz, azt sugallja, hogy Magyar hiteltelen, és korábban Orbán rendszerét szolgálta – mutatott rá a 444.

A posztban Gyurcsány Magyar Péter politikai tapasztalatlanságát és titokzatosságát is kifogásolja, hangsúlyozva, hogy Magyar soha nem vezetett politikai közösséget, és jelenleg sincs mögötte valódi politikai csapat. Helyette csupán lelkes támogatók tömege veszi körül. Gyurcsány szerint Magyar Péter önző, nárcisztikus, és politikai karrierje az Orbán-rendszeren belül kezdődött. A DK elnökének Facebook-bejegyzése itt olvasható el teljes egészében.

Magyar Péter nemrég a Házon kívülnek adott interjút, amiben többek között arról is beszélt, hogy nem volt tudomása a kegyelmi ügyről:


Nyitókép: MTI / Lakatos Péter / Kovács Tamás

#Belföld#gyurcsány ferenc#magyar péter#kritika

Címlapról ajánljuk