Belföld

A Békemenet napján döntik el, hogy visszaléptetik-e Szentkirályi Alexandrát

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 11:49

Napok óta egyre több helyről lehet azt hallani, hogy Szentkirályi Alexandrát visszalépteti a Fidesz Vitézy Dávid javára.

A Békemenet napjára, vagyis június elsejére kiderül, hogy visszalép-e Szentkirályi Alexandra vagy sem, írja az atv.hu.  A kormányoldalról érkezett információk szerint legkésőbb ekkor dől el, hogy Szentkirályi, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje esetleg visszalép-e Vitézy Dávid, az LMP jelöltjének javára. Ugyanakkor figyelik Vitézy esetleges visszalépésének hatását is.

A múlt heti kormányinfón Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték arról, hogy a Fidesz visszalépteti-e Szentkirályi Alexandrát az LMP jelöltje, Vitézy Dávidnak a javára a főpolgármesteri pozícióért folytatott küzdelemben. Gulyás nem cáfolta a lehetséges visszalépést, de hangsúlyozta, hogy a kormányülésen nem szoktak önkormányzati választási ügyekről tárgyalni.

Az esetleges visszalépés reális opció lehet, különösen, ha figyelembe veszik, hogy a legfrissebb felmérések szerint Szentkirályi 25 százalékkal áll Karácsony Gergely mögött, míg a teljes budapesti lakosság körében Karácsony 34 százalékos támogatottsággal rendelkezik, Vitézy Dávid pedig a harmadik helyen áll 21 százalékkal – egyes felmérések szerint. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója sem cáfolta határozottan ezt a lehetőséget.

A főpolgármester-jelöltek csatájáról az RTL Híradója is beszámolt:

Nyitókép: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a rakpart lezárásáról a Vigadó-téri hajóállomáson 2024. május 24-én. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

#Belföld#vitézy dávid#Szentkirályi Alexandra#fidesz#békemenet

Címlapról ajánljuk