Belföld

Menczer Tamás: Piliscsaba KDNP-s polgármestere összecsinálta magát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 26. 13:45

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Piliscsaba háborúpárti baloldali politikusai parancsolták meg a Fidesz STOP HÁBORÚ plakátjának áthelyezését. 

Mint arról szombaton az rtl.hu is beszámolt, Farkas András, Piliscsaba KDNP-s polgármestere szülői kezdeményezésre arra kérte a plakáthelyeket kezelő céget, hogy helyezzék máshová a Jókai Mór Általános Iskola kapuja közelében található fideszes plakátot. A „STOP HÁBORÚ” feliratú választási plakát ellen több szülő is tiltakozott, és a polgármester erre reagálva tett lépéseket a buszmegálló oldalára kihelyezett citylight plakát átrakása érdekében

Farkas András a szülők által kifogásolt plakáttal kapcsolatban azt írta a facebookon, hogy „miután a képviselőtestület tagjainak véleménye egyezett a kérdésben, ma egyeztettem a plakáthelyeket kezelő céggel. Bár jogszabályt nem sért a plakát ezen a helyszínen, jövő hét folyamán áthelyezik a hirdetést”.


Megszólalt az üggyel kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója, vette észre a 444. Menczer Tamás a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, hogy ő megdöbbent, mivel a plakát közterületen, teljesen jogszerűen lett kihelyezve. Menczer azt hangsúlyozta, hogy szerinte a gyerekekre nem a plakát jelent veszélyt, hanem a háború, majd hozzátette, hogy a harmadik világháború kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban.

Menczer Tamás ezután így magyarázta a történteket:

A KDNP-s polgármester a fideszes választókerületi elnökkel, Czuczor Gergellyel együtt összecsinálta magát, és teljesítette azt a parancsot, amit a helyi háborúpárti baloldali politikusok kiadtak.

A fideszes politikus saját Facebook-oldalán meg is osztotta a rádiós nyilatkozatát, azzal a kiegészítéssel, hogy

nincs helyük közöttünk azoknak, akik gyáván kiszolgálják a baloldalt.

A 444 a fentiekkel kapcsolatban arra emlékeztet, hogy Farkas András nem indul újra a polgármesteri posztért, amit egyetlen indulóként a fideszes Thumáné Kauzál Melinda tölt majd be. Czuczor Gergely egyébként a Pest megyei 2. körzet – azaz Menczer Tamás választókerületének – választókerületi elnöke.

Korábban beszámoltunk a Mexikói úti háborús installációról is, amelyet később leragasztottak. A STOP HÁBORÚ feliratú plakátok miatt Magyar Péter feljelentette Orbán Viktort, mert szerinte azok rágalmazók. Az RTL Híradóban az hangzott el: fájóan hiányzik Putyin a Fidesz háborúellenes plakátjairól. Időközben új fideszes plakátok is megjelentek, BÉKE felirattal, Orbán Viktor arcképével. A választási háborús pszichózis hátteréről és valóságtartalmáról pedig hosszabb cikket is írtunk.


Nyitókép: Menczer Tamás Facebook-oldala

#Belföld#Európa#fidesz#piliscsaba#stop háború#plakát#Menczer Tamás#kdnp#farkas andrás

Címlapról ajánljuk