Belföld

Vitézy kitálalt: egy valakit akar megtartani a főváros jelenlegi vezetéséből

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 13:13

Vitézy Dávid a Népligettel kapcsolatos terveiről is beszélt.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt többször hangsúlyozta, hogy elkerülné a politikai posztok előzetes kiosztását és a hatalmi játszmákat, a közelmúltban azonban egy Facebookra feltöltött videóban kifejezte tiszteletét Bardóczi Sándor jelenlegi főtájépítész munkája iránt, és nyitott volna arra, hogy együtt dolgozzon vele a jövőben. Ez meglepő fordulat, mivel korábban inkább a városfejlesztésre összpontosított, és nem hajlott arra, hogy konkrét pozíciókról beszéljen, jegyzi meg a hírről beszámoló hvg.hu.

Vitézy beszélt továbbá a Népligetről szóló terveiről is: úgy véli, hogy a jelenlegi városvezetés jó stratégiát dolgozott ki a park élővé tételére, például a nagy aszfaltfelületek csökkentésével. Fontosnak tartja, hogy a park látogatói kényelmesen élvezhessék az ott töltött időt, legyen alkalmuk kávézni, fagyizni, de akár mosdóhasználatra is legyen lehetőség. Egyúttal úgy véli, hogy ezek megvalósítása nem feltétlenül járna hatalmas költségekkel.

Vitézy megnyilatkozása érdekes, mert korábban nem hajlott arra, hogy konkrét politikai pozíciókról beszéljen, inkább csak általános városfejlesztésről beszélt. Azonban az utóbbi időben már nyitottabbá vált arra, hogy bizonyos pozíciókat elfogadjon, még akkor is, ha ellenfele, Karácsony Gergely főpolgármester nyerné meg a választást. És ő sem zárkózna el ellenfelétől fordított esetben. 

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Karácsony jelenleg magabiztosan győzne a választáson, és Vitézy a harmadik helyen áll a támogatottságban – igaz, a Publicusnál például ő a második a fideszes Szentkirályi Alexandra előtt. Az előrejelzések szerint egy esetleges kétfős verseny esetén Vitézy és Karácsony között dőlhetne el a főpolgármesteri poszt sorsa.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Belföld#vitézy dávid#népliget#bardóczi sándor#budapest#főváros#választás

Címlapról ajánljuk