Belföld

Publicus: Karácsony Gergely magabiztosan vezet

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 6:57

Karácsony Gergely a legesélyesebb jelölt a főpolgármester-választáson, győzelmét még Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid visszalépése sem veszélyeztetné. 

A budapestiek 46 százaléka szavazna Karácsony Gergelyre a főpolgármester-választáson – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, aminek eredményeiről kedden számolt be a Népszava. A főpolgármestert 23 százalékos támogatottsággal követi Vitézy Dávid, míg a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra 19 százalékon áll. A Mi Hazánk Mozgalom színeiben induló Grundtner András a szavazatok három százalékára számíthat.

A felmérés szerint Karácsony győzelmét még az sem veszélyeztetné, ha Vitézy vagy Szentkirályi visszalépne a másik javára.

Szentkirályi visszalépése esetén Karácsony a szavazatok 47 százalékát kapná, míg Vitézy 36 százalékot. Vitézy visszalépése még nagyobb arányú győzelmet adna Karácsonynak: a választók 53 százaléka szavazna a jelenlegi főpolgármesterre, míg Szentkirályira 25 százalék.

Nyitókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampányrendezvényén a salgótarjáni Fő téren 2024. május 6-án. Fotó: MTI/Komka Péter

#Belföld#budapest#választás#főpolgármester-választás#karácsony gergely#vitézy dávid#Szentkirályi Alexandra

Címlapról ajánljuk