Belföld

Tüntetést szervez a Momentum, az orosz nagykövetségtől a kínaihoz vonulnak

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 15:19

Az orosz és a kínai befolyás ellen kívánják felemelni szavukat. 

„Az orosz hekkereknek szabad bejárásuk van a magyar külügy informatikai rendszerében, és már a személyes adatainkat is kiárusítaná a magyar kormány a keleti diktatúráknak” – írja Facebook-eseményénél a Momentum. A párt arra kérte követőit, hogy az orosz és kínai befolyás elleni kiállásként május 25-én, szombaton 18 órakor találkozzanak az orosz nagykövetség épületénél, innen vonulnak át át a kínai nagykövetség épülete elé.

A tüntetésen felszólal  Donáth Anna, a Momentum elnöke és Tompos Márton, a Momentum alelnöke.

A VSquare értesülései alapján mi is beszámoltunk róla, hogy fejlett mesterséges intelligenciával, például arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő kamerákat is telepíthetnek Magyarországra a kínaiak, erről is megegyezhetett Orbán Viktor a májusban idelátogató kínai elnökkel. Paczolay Máté külügyi szóvivő később az RTL-lel azt közölte, hogy „ez egy klasszikus álhírterjesztés, ami minden valóságalapot nélkülöz.”

Donáth Anna, a Momentum elnöke csütörtökön jelentette be, hogy az Európai Bizottsághoz fordul, hogy uniós szinten akadályozhassák meg a kínai típusú megfigyelőállam magyarországi kiépítését.

A magyar kormány Kínában láthatja a gazdasági növekedés fenntartásának lehetőségét, miután az európai támogatások nagy részéről lényegében lemondott – erről beszélt a Híradónak Matura Tamás Kína-kutató Hszi Csin-ping kínai elnök háromnapos budapesti látogatása után:


Nyitókép: Momentum / Facebook

#Belföld#kína#momentum#tüntetés#donáth anna

Címlapról ajánljuk