Belföld

A NAV fegyveresei kutatták át az egykori Datadat ügyvezetőjének otthonát

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 20:05

Csütörtök hajnalban házkutatást tartottak hajnalban Szigetvári Viktor, az egykoron Datadatként ismert cég ügyvezetőjének otthonában.

Fegyveres adónyomozók tartottak házkutatást csütörtök hajnalban Szigetvári Viktor, az Estratos Digital (korábban: Datadat) ügyvezetőjének újbudai otthonában – tudta meg a Telex.

Emlékeztetnek, Szigetvári és cége, az egykori Datadat régóta a kormány célkeresztjében van. A 2022-es országgyűlési választás előtt azt állították, hogy a cég illegális adatbázist hozott létre, erre alapozva pedig a baloldal a rendszerváltás utáni legsúlyosabb választási csalást követte el.

Mint írják, most azonban nem az egykori Datadat, hanem Szigetvári és Ficsor egy másik közös cége, az Észtországban bejegyzett Seven Chieftains and Partner OÜ iratait keresték a cég Szigetvári magánlakásán. Az ügy apropóját a Magyar Nemzetben megjelent cikk adta, amely azt sejtette, hogy Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányát külföldről finanszírozták

Szigetvári a házkutatást „erőszakosként" és „udvariatlanként" jellemezte. Elmondása szerint a házkutatás során érdemben nem találtak semmit, és csak egy tabletet vittek el, azt is csupán azért, mert teljesen le volt merülve, ezért nem tudták bekapcsolni, hogy átnézzék. A fellépést indokolatlannak tartja, mert a cége Észtországban működik, ezért nem érti, mit akarna ellenőrizni rajta a magyar adóhatóság.

Szigetvári „politikai megfélemlítést” és kampányérdeket sejt mögötte, mert szerinte „a hatalomnak érdeke nyomás alatt tartani olyan gazdasági szereplőket, akik a politikai szférában nem a Fidesznek dolgoznak". 

Mint megírtuk, Karácsony a napokban azt állította: Rogán Antal utasította a titkosszolgálatokat arra, hogy vegzálják őt és kollégáit, és a NAV emberei „magánlakásokba rontottak be”. A NAV közleményben utasította vissza, hogy feladataik ellátását az aktuális politika befolyásolnál.

Nyitókép: Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje a Republikon Intézet és a Friedrich Naumann Stiftung közös szervezésében megrendezett A választás tétje 2018 című konferencián a fővárosi A38 hajón 2018. március 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

#Belföld#datadat#nav#fegyveres#nyomozók#adóhatóság#házkutatás#szigetvári viktor

Címlapról ajánljuk