Belföld

Nem tudja, kire szavazzon? Ez az eszköz segít rájönni, melyik jelölthöz áll legközelebb a gondolkodása

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 15:45

Ha nemcsak a jelöltek ígéretei és egymás elleni támadásai érdeklik, hanem konkrét elvi, szakmai álláspontjaik is, akkor érdemes a K-Monitor alkalmazását böngészni.

Idén is készült Voksmonitorral a választásokra a K-Monitor nevű civil szervezet: a június 9-i választások előtt segíteni szeretnének a szavazóknak megállapítani, hogy szakmai, illetve ideológiai kérdésekben mely jelöltek állnak a legközelebb hozzájuk.

A budapesti főpolgármester-választásra már elkészült a tesztjük, az európai parlamenti választással kapcsolatos Voksmonitor pedig a következő napok során élesedik. Mindkettőt el lehet érni erre a linkre kattintva.

A K-Monitor szerint „a Voksmonitor célja, hogy a választók a politikával ne csak a pártok kommunikációján keresztül találkozzanak – hanem megismerjék a politikusok programját és álláspontját a legfontosabb szakmai-politikai kérdésekben. Az alkalmazás a válaszadóhoz rendeli azt a jelöltet, amely a válaszai alapján legközelebb áll a kitöltő értékrendjéhez”.

A módszertanról azt is leírták: „a kérdéseket az alkalmazás elkészítése előtt eljuttattuk a minden főpolgármester-jelölthöz. A Szentkirályi Alexandra (Fidesz-KDNP) kivételével minden jelölt reagált a megkeresésünkre. Szentkirályi esetében a Fidesz-KDNP intézkedéseit és kommunikációját vettük alapul a válaszok kialakításánál”.

Nyitókép: Pixabay / MTI / Purger Tamás / Lakatos Péter / Máthé Zoltán / Koszticsák Szilárd / rtl.hu szerkesztés

#Belföld#választás 2024#budapest#főpolgármester#K-Monitor#voks#szavazás#karácsony gergely#Szentkirályi Alexandra#vitézy dávid#ep#lista#mi hazánk#fidesz#ellenzék

Címlapról ajánljuk