Belföld

Sulyok Tamás állítja, nem követett el törvénysértést, jogi lépéseket tesz rágalmazás miatt

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 16:44

A Sándor-palota azt írta, hogy Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.

Sulyok Tamás ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el – közölte a Sándor-palota. 

Hozzátették: 

a rágalmazóval szemben megteszik a megfelelő jogi lépéseket.

A köztársasági elnök hivatala azután adott ki közleményt, hogy Dobrev Klára azt állította egy sajtótájékoztatón, hogy az államfő korábban ügyvédként hozzájárult ahhoz, hogy külföldiek szerezzenek magyar termőföldet. A politikus hangsúlyozta, az mindig is bűncselekménynek minősült, ha törvényellenesen adtak át magyar földet külföldieknek, de ezt a magatartást 2014-ben az Orbán-kormány külön tényállássá tette a Btk-ban. Bizonyítékként szerződéseket mutatott fel a Demokratikus Koalíció alelnöke, de a dokumentumok pontos tartalmát egyelőre nem tette közzé a párt. 

Dobrev Klára azt közölte, hogy csütörtökön a sajtótájékoztatón bemutatott iratokat elviszi az ügyészségre, és akkor átadja azokat a sajtó munkatársainak is. Egyben közölte, hogy Sulyok Tamást lemondásra szólítja fel pártja.

A Sándor-palota azt közölte: 

Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.

Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében”.

A köztársasági elnök hivatalának közleménye szerint Sulyok Tamás „a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja”.

Azt is megjegyezték, hogy az államfő több mint 10 éve nem praktizál ügyvédként.

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#sulyok tamás#bűncselekmény#dobrev klára#földtörvény#szerződés

Címlapról ajánljuk