Belföld

Dobrev Klára azzal vádolja Sulyok Tamást, hogy külföldieknek játszott át magyar termőföldeket

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 14:02

Ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek Sulyok Tamás köztársasági elnök, Dobrev Klára szerint. 

Sulyok Tamás ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek – jelentette ki szerdán Dobrev Klára egy sajtótájékoztatón. A DK alelnöke iratokat is bemutatott, amelyek elmondása szerint az állításait bizonyítják.

Dobrev Klára közlése szerint Szeged környékén több mint ezer hektárt játszottak át külföldieknek, amit 3-4 helyi ügyvéd közreműködésével hajtottak végre, és ennek az egyik figurája volt szerinte Sulyok Tamás.

Dobrev Klára egy 103 hektáros területről beszélt, ahol közlése szerint „mindent Sulyok Tamás csinált”. A föld Dobrev közlése szerint előbb egy stróman nevére került, aki egy újabb strómannak ajándékozta a területet, és az erről szóló ajándékozási szerződést Sulyok Tamás ellenjegyzett, és ügyvédként ő szerkesztette. 

A stróman ezután haszonélvezeti jogot egy cég három osztrál tulajdonosának, a céggel pedig kölcsön- és jelzálógszerződést kötött. A szerződéseket Sulyok Tamás készítette – közölte Dobrev Klára. A DK politikusa közölte, hogy tulajdonukba került egy, a földről szóló zsebszerződés is. 

Dobrev Klára közölte, hogy csütörtökön a sajtótájékoztatón bemutatott iratokat elviszi az ügyészségre, és akkor átadja azokat a sajtó munkatársainak is. Egyben közölte, hogy Sulyok Tamást lemondásra szóltja fel pártja.

Dobrev Klára közlése szerint ezek „kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Sulyok Tamás a földmaffia egyik figurájaként bűncselekményt hajtott végre, és törvényellenesen ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldet külföldieknek”. 

Azt több újságírói kérdésre sem közölte, hogy az elmondása szerint a kétezres évek elején történt ügy elévült-e. 


Frissítés: délután reagált a Sándor-palota, azt írják: Sulyok Tamás ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. A rágalmazóval szemben megteszik a megfelelő jogi lépéseket.

#Belföld#dobrev klára#sulyok tamás

Címlapról ajánljuk